GO HATVAN! - 60sportja

 

HÍREK, CIKKEK

EGYESÜLETEK

KÜLÖNJÁRAT

 INTERJÚK

ÍRJ NEKÜNK!

REKLÁM AJÁNLAT

LINKEK

 

Toborzó!!!

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

SZERKESZD TE IS HATVAN SPORTJÁT!

 

 
Programajánló

ESEMÉNYNAPTÁR

 
Hírek, cikkek
Hírek, cikkek : Női futball

Női futball

Go60  2013.03.04. 21:25

ELŐADÁS ÉS MEGBESZÉLÉS A HATVANI ÉS TÉRSÉGI NŐI FUTBALLÉRT

Somogyi József beszámolója

A mai napon - szerény létszám mellett - sor került a Lokomotív SE Hatvan által egy újabb, a helyi női futball lehetséges fejlesztésének, egyben az országos fejlesztési tervezet bemutatására irányuló előadásra.

 

Az esemény két és fél órát vett igénybe, melyről nyugodtan elmondhatjuk, így is kevésnek bizonyult. Rengeteg kérdés maradt nyitott, s a jelenlegi tervekre rengeteg ellenérv sorakozott fel - mégis részemről teljesen pozitívan értékelendő a mai találkozó.

Azon kívül, hogy az időkeret szűkösnek volt nevezhető, a részvételi arány sem teljesen fedte a kívánt eredményt: közel 30 meghívó lett kiküldve - s 7 fő vett részt az eseményen.


 

Megváltani a megye futballját ez ugyan édes kevés - lenne, mondhatnánk, azonban olyan személyek vettek részt, kiknek szavára a megyei szakma felfigyel. Silyéné Bartha Orsolya, az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága által nemrégiben kinevezett női labdarúgó instruktora, a Gyöngyösi AK-BELKO csapatának kapitánya, szervezője. Kiss Gusztáv, az Apci Amazon SE vezetője, Monori Géza, a Góliát DSK elnöke. Az MLSZ Heves Megyei Igazgatóságának további képviseletében Domoszlai Péter, Fodor Pál, Gohér János és Molnár Róbert volt jelen. Úgy gondolom, e neveket olvasva kétségünk sem lehet afelől, hogy jeles vendégei voltak az előadásnak.

Melynek egyik hosszú témája az országos fejlesztési program, azon belül is egy általam vázolt Kelet-Magyarországi fejlesztési, és egy Hatvan és térsége fejlesztési program volt.

Voltaképp elmondhatom, hogy sikerült egy olyan prezentációt bemutatnom, mellyel a jelenlévők tiszátban voltak már előtte is (országos fejlesztés), illetve a regionális fejlesztési rész is inkább tájékoztató jellegűnek, semmint egyenlőre megvalósítandó tervnek vehettük figyelembe - de fontosnak tartottam, mert ezekből kell kiindulni. És nem mellesleg nem éppen az aktuális jelenlévők számára készült, hanem a vélt egyéb látogatók részére, hogy kis bepillantást nyerjenek a női futball világába. 

Ami jobban megfogta a figyelmet, az a Hatvan és térségére irányuló tervezet bemutatása volt - azonban a végén úgymond félbeszakadt, mert bizony akadt bőven megkérdőjelezhető dolog. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez a találkozó több pozitív dolgot hordozott magában, mint amire talán maguk a résztvevők is gondolnának.

Elsősorban jómagam úgy-ahogy megismertem a helyi viszonyokat a példák, az egyes ellenérvek felsorakoztatása, a problémák esetleges megoldásának vázolása kapcsán. Voltaképp ez volt a találkozó lényege.

Beszélni arról, amiről valljuk be ritkán kerül sor egy-egy elnökségi ülésen a megyei igazgatóságokban, egyesületekben: hogyan, miképp oldjuk meg a női futballt a megyében, a térségben? Hogyan, miképp, merre induljunk el, tegyük meg az első lépéseket?

Öröm volt hallani, hogy maga az alapelv  - a lányok különböző egyesületekben való foglalkoztatása és majdan egy egyesületbe történő bevonása - a szakemberek szerint is kivitelezhető, sőt, javasolt teória. Öröm volt hallani a tapasztalatokat a helyi működésekről, a javaslatokról, mit hogyan érdemes helyi szinten csinálni.

Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy Heves megye jó úton halad a női labdarúgás fejlesztése felé, és ez a tudat az embernek újabb lendületet ad, bizalmat ad.

Lehet, hogy most nem ültük körül az asztalt 20-an, 30-an - ennyien kellett volna minimum -, de ez cseppet sem bántja az embert, mert tudja, hogy akikre majdan számíthat, akár szakmai kérdésekben, akár egyéb tanácsadásban, azok ott voltak. És a névsor még így sem teljes. Mert akadnak más, tettrekész személyek a megyei futballban, kik szintén szívesen részt vesznek a fejlesztésben - hogy most nem lehettek itt, az csakis az egyéb elfoglaltság, és nem az érdektelenség miatt alakult így.

Egyszóval: sokan vagyunk! 

Emberek, kiknek fontos a női labdarúgás fejlesztése a megyében.

Jó érzés Heves megyében élni. Máshol még csak szóba sem kerül.

Még nincs hozzászólás.
 

 

 

ˆˆ ˆ Minden jog fenntartva, 2012.

 


Új tartalom a Blogomon ----->Nightflower    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek eligazodni a csillagok üzeneteiben. Várlak!!    *****    Diplomás asztrológus vár, hogy elkészítse a születési horoszkópodat, sok fontos életeseményt ismerhetsz meg. Érdemes!!!!    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Szeretettel várlak a csillagjövõ asztrológia oldalon! Válaszd ki milyen elemzésre van szükséged és rendeld meg! Kattints    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO - MHA!! BNHA!! SHOTO !! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    BNHA!! MY HERO ACADEMIA FANFICTION - TODOROKI SHOTO - HÕSAKADÉMIA - SHOTO LOVESTORY - MHA!! NÉZZETEK BE!! TODOROKI SHOTO    *****    My hero academia fanfictionok!! Szereted a Hõsakadémát? Olvass fanfictionokat a legnépszerûbb karakterekkel!!Hõsakadémia    *****    Elena Hill, valódi lázadó, vagy éppen jó kislány? Milyen sorsot szán neki a jövõ?    *****    Melody Redwine mûvész lelkû, vidám és nagyon tudatos lány, és nem mellesleg... BOSZORKÁNY.    *****    Új tartalom a Blogomon ----->Linkinlady    *****    A kamaszkor eleve zûrös, de ha valaki természetfelettinek született, nem a hormonok jelentik a legnagyobb problémát.    *****    Lauren McCellan nem sejtette elõre, hogy mibe csöppen, amikor elindult a választáson... Aztán megnyerte.    *****    Asha Kendare-t a családja egy ballépés miatt számûzte, de nem biztos, hogy a boszorka tanult is az esetbõl.    *****    Castiel bukott angyalként beleszeretett egy halandóba... Egy boszorkányba. A szerelmüket örökre elátkozták?    *****    Daxton Lewiev valódi vérfarkas, akinek fontos a családi büszkeség, és a vérvonal tisztasága, de ez vajon elegendõ?    *****    Egy apró, kreatív közösség, akik szeretettel várják új tagjaikat. Írjuk meg együtt ezt a történetet! - Csatlakozz! - RPG    *****    Ágica könyvtára - Mindent az olvasásról - Beszélgetések könyvekrõl, olvasásról! :) - Frissen nyílt oldal    *****    Egy apró, kreatív közösség, akik szeretettel várják új tagjaikat. Írjuk meg együtt ezt a történetet! - Csatlakozz! - RPG