GO HATVAN! - 60sportja

 

HÍREK, CIKKEK

EGYESÜLETEK

KÜLÖNJÁRAT

 INTERJÚK

ÍRJ NEKÜNK!

REKLÁM AJÁNLAT

LINKEK

 

Toborzó!!!

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

SZERKESZD TE IS HATVAN SPORTJÁT!

 

 
Programajánló

ESEMÉNYNAPTÁR

 
Hírek, cikkek
Hírek, cikkek : Női futball

Női futball

Go60  2013.03.04. 21:25

ELŐADÁS ÉS MEGBESZÉLÉS A HATVANI ÉS TÉRSÉGI NŐI FUTBALLÉRT

Somogyi József beszámolója

A mai napon - szerény létszám mellett - sor került a Lokomotív SE Hatvan által egy újabb, a helyi női futball lehetséges fejlesztésének, egyben az országos fejlesztési tervezet bemutatására irányuló előadásra.

 

Az esemény két és fél órát vett igénybe, melyről nyugodtan elmondhatjuk, így is kevésnek bizonyult. Rengeteg kérdés maradt nyitott, s a jelenlegi tervekre rengeteg ellenérv sorakozott fel - mégis részemről teljesen pozitívan értékelendő a mai találkozó.

Azon kívül, hogy az időkeret szűkösnek volt nevezhető, a részvételi arány sem teljesen fedte a kívánt eredményt: közel 30 meghívó lett kiküldve - s 7 fő vett részt az eseményen.


 

Megváltani a megye futballját ez ugyan édes kevés - lenne, mondhatnánk, azonban olyan személyek vettek részt, kiknek szavára a megyei szakma felfigyel. Silyéné Bartha Orsolya, az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága által nemrégiben kinevezett női labdarúgó instruktora, a Gyöngyösi AK-BELKO csapatának kapitánya, szervezője. Kiss Gusztáv, az Apci Amazon SE vezetője, Monori Géza, a Góliát DSK elnöke. Az MLSZ Heves Megyei Igazgatóságának további képviseletében Domoszlai Péter, Fodor Pál, Gohér János és Molnár Róbert volt jelen. Úgy gondolom, e neveket olvasva kétségünk sem lehet afelől, hogy jeles vendégei voltak az előadásnak.

Melynek egyik hosszú témája az országos fejlesztési program, azon belül is egy általam vázolt Kelet-Magyarországi fejlesztési, és egy Hatvan és térsége fejlesztési program volt.

Voltaképp elmondhatom, hogy sikerült egy olyan prezentációt bemutatnom, mellyel a jelenlévők tiszátban voltak már előtte is (országos fejlesztés), illetve a regionális fejlesztési rész is inkább tájékoztató jellegűnek, semmint egyenlőre megvalósítandó tervnek vehettük figyelembe - de fontosnak tartottam, mert ezekből kell kiindulni. És nem mellesleg nem éppen az aktuális jelenlévők számára készült, hanem a vélt egyéb látogatók részére, hogy kis bepillantást nyerjenek a női futball világába. 

Ami jobban megfogta a figyelmet, az a Hatvan és térségére irányuló tervezet bemutatása volt - azonban a végén úgymond félbeszakadt, mert bizony akadt bőven megkérdőjelezhető dolog. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez a találkozó több pozitív dolgot hordozott magában, mint amire talán maguk a résztvevők is gondolnának.

Elsősorban jómagam úgy-ahogy megismertem a helyi viszonyokat a példák, az egyes ellenérvek felsorakoztatása, a problémák esetleges megoldásának vázolása kapcsán. Voltaképp ez volt a találkozó lényege.

Beszélni arról, amiről valljuk be ritkán kerül sor egy-egy elnökségi ülésen a megyei igazgatóságokban, egyesületekben: hogyan, miképp oldjuk meg a női futballt a megyében, a térségben? Hogyan, miképp, merre induljunk el, tegyük meg az első lépéseket?

Öröm volt hallani, hogy maga az alapelv  - a lányok különböző egyesületekben való foglalkoztatása és majdan egy egyesületbe történő bevonása - a szakemberek szerint is kivitelezhető, sőt, javasolt teória. Öröm volt hallani a tapasztalatokat a helyi működésekről, a javaslatokról, mit hogyan érdemes helyi szinten csinálni.

Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy Heves megye jó úton halad a női labdarúgás fejlesztése felé, és ez a tudat az embernek újabb lendületet ad, bizalmat ad.

Lehet, hogy most nem ültük körül az asztalt 20-an, 30-an - ennyien kellett volna minimum -, de ez cseppet sem bántja az embert, mert tudja, hogy akikre majdan számíthat, akár szakmai kérdésekben, akár egyéb tanácsadásban, azok ott voltak. És a névsor még így sem teljes. Mert akadnak más, tettrekész személyek a megyei futballban, kik szintén szívesen részt vesznek a fejlesztésben - hogy most nem lehettek itt, az csakis az egyéb elfoglaltság, és nem az érdektelenség miatt alakult így.

Egyszóval: sokan vagyunk! 

Emberek, kiknek fontos a női labdarúgás fejlesztése a megyében.

Jó érzés Heves megyében élni. Máshol még csak szóba sem kerül.

Még nincs hozzászólás.
 

 

 

ˆˆ ˆ Minden jog fenntartva, 2012.

 


Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me