GO HATVAN! - 60sportja

 

HÍREK, CIKKEK

EGYESÜLETEK

KÜLÖNJÁRAT

 INTERJÚK

ÍRJ NEKÜNK!

REKLÁM AJÁNLAT

LINKEK

 

Toborzó!!!

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

SZERKESZD TE IS HATVAN SPORTJÁT!

 

 
Programajánló

ESEMÉNYNAPTÁR

 
Hírek, cikkek
Hírek, cikkek : Az MLVSZE közleményei a magyar-román mérkőzéssel kapcsolatban

Az MLVSZE közleményei a magyar-román mérkőzéssel kapcsolatban

Go60  2013.01.21. 11:54

"Nem politikai rendezvény! SZURKOLÓI AKTIVITÁS!"

 

Sok futballbarátot megrázott a FIFA január 8-ai döntése, miszerint a 2012. augusztus 15-ei Magyarország - Izrael mérkőzésen történt negatív szurkolói megnyilvánulások miatt a 2013. március 22-én esedékes Magyarország-románia vb-selejtező mérkőzést zárt kapura ítélte. A hatvani székhellyel rendelkező Magyar labdarúgó Válogatott Szurkolói Egyesület közleményei - 2013. január 10-ei és a mai, azaz 2013. január 21-ei - a magyar-román mérkőzéssel kapcsolatban:

 

 

2013. január 10-ei közlemény

Kedves Szurkolótársaink!

2013. január 8-a gyásznapként íródhat be nem csak a magyar labdarúgás, de a magyar történelem könyvébe is.

Minket számtalanszor cserben hagyó - hol volt a FIFA, mikor magyarokat vertek 1992-ben vagy 2008-ban? - , állandóan kritizáló - a Nagy-Magyarországos drapik rasszista jelzése, kétrudasaink fasiszta jelképpé nyilvánítása - , jogainkat és nemzetünk kultuszát semmibe vevő szervezet, mely mások felé oly elnéző - mi a helyzet az albán-magyarral? Mi a helyzet a moldáv - magyarral? mi a helyzet a Steaua - Újpesttel? - hozott egy döntést, mely nem csak a magyar labdarúgó szurkolók, hanem a magyar labdarúgás egésze, jövője ellen irányul.

A FIFA döntése, mellyel zárt kapus mérkőzésre ítélte a március 22-ei Magyarország - Románia vb-selejtezőt, egy nem csak gyökereiben, de a válogatott sikeres selejtező szereplésében fontos mérkőzést szabotál, ami nem csak hogy túlzott, de saját elvének, a Fair Play szellemének teljesen ellentmond. Egyszersmind az általa oly hangoztatott esélyegyenlőség és egyenlő elbírálás legkisebb csírája sem fedezhető fel határozatában.

A Carpathian Brigade szurkolói csoport teljes mértékben túlzottnak, igazságtalannak tartja a határozatot, egyben elítéli, és lehetőségeihez mérten törekszik annak enyhítésére.

Mint a magyar labdarúgó válogatott hivatalos szurkolói szervezete, célunk a válogatott bíztatása, segítése a mérkőzésen, minden tekintetben és helyzetben, jóban rosszban egyaránt. Ez a döntés nem csak minket, hanem a csapatot is bünteti! Mások hibás döntései miatt nem bűnhődhet a csapat! A mérkőzés alatt nem kívánjuk a szurkolók hangjaitól megfosztani szeretett válogatottunkat, így ha másképp nem lesz lehetőség, a stadion előtt kívánjuk bíztatni őket... mindenáron.

Aki teheti, legyen ott velünk március 22-én, a stadion előtt - vagy remélhetőleg addigra már azon belül - és szurkoljunk együtt csapatunknak a győzelemért!

Köszönettel: Carpathian Brigade / Magyar Labdarúgó Válogatott Szurkolói Egyesület

HANGUNKAT AKÁR VALÓS, AKÁR KÉPZELETBELI FAL NEM HALLGATTATHATJA EL!

 

 


 

2013. január 21-ei közlemény

 

NEM politikai rendezvény!! SZURKOLÓI AKTIVITÁS!!!

Csütörtökön, 14:30-kor találkoztak a Carpathian Brigade/MLVSZE és a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői, hogy egyeztessenek a Magyarország - Románia vb-selejtező mérkőzéssel kapcsolatosan. Mint köztudott, a FIFA a 2012. augusztus 15-ei Magyarország - Izrael felkészülési mérkőzésen történt szurkolói megnyilvánulások miatt zárt kapus mérkőzésre ítélte az év legfontosabb hazai találkozóját.

Vona Gábor egyértelműen cáfolta Csányi Sándor, az MLSZ elnökének szerdán, a Magyar Labdarúgás Fórumán tett kijelentését: nem áll szándékában politikai rendezvényt szervezni a mérkőzésre, azonban teljes mellszélességgel állnak minden olyan szurkolói aktivitás mellé, mely a csapat biztatására törekszik a helyszínen. Hasonló támogatást sürget az MLSZ részéről, miszerint a szövetségnek most a szurkolók érdekei mellé kell állnia, és nem a FIFA felé kellene hajlongania.

Mindkét fél egyetértett abban, hogy a szurkolói megmozdulásnak minden téren a csapat segítését, támogatását kell, hogy biztosítsa, és politikai megnyilvánulástól mentes kell, hogy legyen.

A Jobbik képviselői egyben ígéretet tettek, hogy fellépnek a FIFA azon határozata ellen, miszerint a nemzet jelképeinek tartott Árpád-sávos és Nagy-Magyarországos zászlókat, mint politikai megnyilvánulást kezeljenek és tiltsanak ki a stadionokból.

A Carpathian Brigade tiltakozásul nem megy ki az 56-osok terére, mivel úgy gondoljuk, hogy az említett zászlók a magyarság jelképei, és mind az MLSZ-nek, mind a FIFA-nak ezt tiszteletben kell tartania.

Tiltakozásának ad helyt az MLSZ fenyegetése ügyében is, mellyel polgári peres úton kívánják a FIFA által kiszabott pénzbüntetést és a mérkőzés várható bevételének kieső részét az úgymond renitens szurkolókon behajtani. Holott:

 

Az MLSZ 2013. január 16-ai, részletes tájékoztatása a magyar-román mérkőzéssel kapcsolatban - részlet

(http://www.mlsz.hu/2013/01/az-mlsz-reszletes-tajekoztatasa-a-magyar-roman-merkozes-kapcsan/)

"A FIFA tehát a mérkőzésen tapasztalt jelenségeket kirívóan elítéli, a visszataszító jelzővel illeti. De az MLSZ a büntetést közvetlenül nem ezért kapta! Az MLSZ, mint a FIFA tagja, azért kapta a büntetését, mert nem avatkozott be, és beavatkozásával nem vetett véget a rasszista eseményeknek.".

 

Csányi Sándor MLSZ-elnök kijelentése a 2013. január 16-ai Magyar labdarúgás Fórumán

(http://www.mlsz.hu/tv/?video=32046)

"...és ez az egyik oka annak, hogy ilyen büntetést kaptunk az indoklás szerint: A MÉRKŐZÉS KÖZBEN NEM VEZETTÜNK KI EMBEREKET A STADIONRÓL! Most hogy ugye A MAGYAR JOGSZABÁLYOK SZERINT, AMI UGYE TÖRTÉNT, AZ NEM BŰNCSELEKMÉNY, a rendőrség nem tudott közbelépni, és úgy gondoltuk, hogy oda a rendezőket beengedni a sorok közé, esetleg még nagyobb botránnyal és katasztrófával járt volna..."

Tehát: ha valakit felelősségre akar vonni az MLSZ ez ügyben, az vagy saját maga, vagy a rendőrség.

 

A Carpathian Brigade vezetői megtették a szükséges lépéseket az ügyet érintően, a részletekről hamarosan mind az MLSZ-t, mind a Szurkolói Irodát is tájékoztatni kívánják.

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
 

 

 

ˆˆ ˆ Minden jog fenntartva, 2012.

 


Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me