GO HATVAN! - 60sportja

 

HÍREK, CIKKEK

EGYESÜLETEK

KÜLÖNJÁRAT

 INTERJÚK

ÍRJ NEKÜNK!

REKLÁM AJÁNLAT

LINKEK

 

Toborzó!!!

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

SZERKESZD TE IS HATVAN SPORTJÁT!

 

 
Programajánló

ESEMÉNYNAPTÁR

 
Hírek, cikkek
Hírek, cikkek : 33. Karácsonyi Kupa

33. Karácsonyi Kupa

Go60  2012.12.30. 19:15

A DAGOBERT NYERTE AZ EDDIGI LEGSZÉGYENTELJESEBB ÉV VÉGI FUTBALLFESZTIVÁLT.

 

Hát idáig jutott a Hatvani Karácsonyi Kupa. Sokáig kérdéses volt az is, hogy egyáltalán lesz - és így utólag belegondolva, inkább ne lett volna.

De megtartották, mégha semmibe vették saját versenykiírásukat a szervezők - értsd: azok, kik a szervezésért konkrétan felelnek, tehát nem az FC Hatvan vezetősége, még mielőtt valaki őket kezdené ki -, semmibe veszik a csapatok jogait.

Lássuk, mi is történt az idei, 33. Karácsony Kupán - egy másik szemszögből.

Mielőtt azonban belevágnánk, illik köszönetet nyilvánítani azoknak, kik nélkül a torna valóban nem valósult volna meg:

  • Ofella Zoltánnak,  az FC Hatvan elnökének: lehet őt szapulni egyes döntések miatt, de ne feledjük, hogy ma már semmi sincs ingyen, ezen kívül az FC Hatvan által szervezett eseményeket egyértelműen részben az egyesület támogatására is kell, hogy fordítsuk, s egészen biztosak lehetünk benne, hogy kapcsolatai révén törekedett arra, hogy a lehető legtöbb szponzor fektessen bele a hatvani labdarúgásba, s ezáltal az idei tornába - s ezáltal a nevezési díj csökkentésére;
  • és Hibó Imrének, az FC Hatvan játékosának. ki egyben adminisztrációs és szervezési feladatokat is ellát az egyesületnél, illetve téli pihenőidejét sem sajnálta arra, hogy segítséget nyújtson a torna megszervezésében.

 

 

 


Sokáig kérdéses volt a torna megszervezése is, de a nevezési díj emelésével és néhány, a labdarúgást eddig is bőven támogató cég által sikerült a költségeket fedezni.

A nevezési díj emelésével várható volt, hogy a létszám a tavalyihoz képest is kevesebb lesz - 46 csapatra írták ki a tornát mindkét esetben, ezzel szemben 2011-ben 41, idén már csak 36 csapat vett részt a tornán.

Hogy pontosan miért is került ennyibe a nevezési díj kár fitogtatni - kifizették a részt vevő csapatok? Ki. Akkor meg...

Azonban a versenykiírás továbbra sem változott, pontosabban a 46 csapatra szóló, így a részt vevő csapatok ez alapján vettek részt a tornán.

A csoportmeccsekig nem is volt semmi probléma - már akinek ugye, mert voltak játékvezetési hibák bőséggel ismét, de ez szakmai rész, s hát ugye nem FIFA-bírókat alkalmaznak a tornán.

Azonban a további lebonyolítási rendszer már eléggé furára sikeredett - és ha minden simán ment volna, tán még azt is mondhatnánk, jól jött a létszámcsökkentés.

Ugyanis a selejtező csoportokból továbjutott csapatok még csak egy meccset játszottak a legjobb 9-be jutásért.

Innentől kezdve viszont bonyolódott a dolog:

  • három 3-as csoportokba osztották őket, melyekben mindenki játszott mindenkivel,
  • a végén a 3 csoportelső játszott az úgynevezett "aranycsoportban", mely döntő csoport volt az 1-3. helyért,
  • a csoportmásodikok szintén továbjutottak egy csoportba, melyben a 4-6. helyet döntötték el.

Ha azt vesszük, nem is annyira rossz megoldás, sőt, jobb, mint a tavalyi - emlékszünk? a selejtező csoportokból még a legjobb x 3. helyezettek is továbbjutottak, így az utolsó csoportmeccsig kérdéses volt pár továbbjutó kiléte -.

A probléma ott jött elő, amikor a legjobb 9-be kerülésért folyó mérkőzések után, december 29-én este a szervező bizottság kijelentette, hogy a további egyenes kieséses szakaszban nem lesznek döntetlenek - tehát hiába csoportmeccsekről van szó, ha x az állás, jönnek a hetesrúgások.

Most őszintén: van-e e tágas, nagy világban ilyen, hogy a szervezők gondolnak egy nagyot, és egy általuk megfelelőnek tartott időpontban, amikor voltaképp a fél továbbjutó csapatok tagjai már ott sem voltak bejelentenek egy ekkora hülyeséget!

Meg is lett az eredménye: a Góliát Juniors óvást nyújtott be, mivel ez a versenyszabályzatban nem volt leírva, NEM ERRE FIZETTÉK BE A NEVEZÉSI DÍJAT, továbbá nem is értesültek időben a változásról.

A szervezők a többi csapatvezetővel karöltve elutasították az óvást - a srácok felmentek hát a pályára, lőttek egy szép hetesgólt a saját kapujukba, majd lesétáltak.

Ha valaki úgy gondolja, hogy ez egy komolytalan lépés volt, akkor olvasson vissza pár sort, és arra mondja azt, hogy komoly.

Végülis a Góliát és a Turawell nem folytatta a küzdelmeket, a torna ment tovább, kissé követhetetlenül - a legszebb az egészben, hogy a helyszínen senki nem tudta megmondani, hogy ki az a három csapat, amelyik a döntő csoportba van, mindent a Hatvanonline-ról tudott meg az ember - mobilról.

És végül a Dagobert, nem nagy meglepetésre elnyerte a kupát, a tavalyi győztes Pannon60 és az S & J Imperial előtt.

Eredmények:

http://hatvanonline.hu/hir/Mar_csak_a_legjobbak_vannak_versenyben/1/121/4122

 

4 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.01.07. 13:50
Soma

Na akkor én is leírom saját álláspontomat:

  • egyértelmű, hogy mind az idei, mind a tavalyi szervezés kataszrofálisra sikeredett, olyan szempontból, hogy a szervezők - és még mindig nem az FCH vezetőiről beszélek, mert bár az FC Hatvan van beírva főszervezőnek, mindenki tudja, kik az igazi felelősök a történtekért - meggondolatlan hibákat vétettek a lebonyolítás és a versenykiírás megváltoztatásával.
  • nem érdemes filozofálni a bevétel-kiadás mértékéről, mert valljuk be, mindenkinek szíve-joga volt eldönteni, hogy részt vesz-e a tornán, avagy nem. A nézők ingyen tekinthették meg a mérkőzéseket, ami azért ritka a mai világban. Természetesen én is kíváncsi vagyok arra, hogy mi mennyibe, hová került, mert nagyon lényeges kérdés, de nem rédemes pedálozni utána.
  • a megoldás egyértelmű: a torna teljes átszervezése, a versenykiírás pontosítása, illetve megfelelő marketing-stratégia bevezetése a kommunikációtól kezdve egészen a díjátadásig.

És ami mosta legfontosabb:

EGY CSAPATOT SOSEM SZABAD BÜNTETNI VEZETŐSÉGE MIATT!!!

SZÓVAL AKI MOST AZÉRT NEM MEGY TÖBBET A CSAPATNAK SZURKOLNI, MERT A KARÁCSONY KUPÁN EZ ÉS EZ TÖRTÉNT AZ FC HATVAN NEVE ALATT - neve alatt, de továbbra is tartom magam ahhoz,  hogy az incidensekhez semmi közük -,  AKKOR KIT BÜNTET IGAZÁN:

A VEZETŐSÉGET? A SZERVEZŐKET? VAGY A CSAPATOT?

Szerintem a 3. válasz helyes.

Idézet
2013.01.03. 14:24
simesz

Az FC HATVAN HA JÓL TUDOM KÖZEL 150MILLÁT SZEDETT ÖSSZE A 2012 ÉVBEN ÉS ERRE FUTOTTA?  EZ HATALMAS SZÉGYEN A VÁROSRA NÉZVE,HOGY ILYEN MEGTÖRTÉNHET, HABÁR ITT MINDENT LEHET CSAK JÓBA KELL LENNI EZZEL-AZZAL !!!

TÖBBET NEM MEGYÜNK MECCSRE SE!!!

SOK SIKERT!!

Idézet
2013.01.02. 09:03
karesz

Szép torna volt....

Kérném a szervezőt,hogy a nevezési díjj,valamint a büfé bevételét hozzák nyilvánosságra és a kiadásokat ( játékvezetők, bérleti díjj serlegek... ) ,mert több mint fél millióból csak ilyen tornára futotta akkor MOST MONDJON LE!!!!!

Idézet
2013.01.01. 20:30
feri

Hát én is ott voltam ,tényleg gáz ami ott folyt! Az öreg Sántának már rég távoznia kellene,új hozzáértő embert a sportrendezvények szervezésére!!

A városi kispályás bajnokság szervezése is katasztrófális!!

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 

 

 

ˆˆ ˆ Minden jog fenntartva, 2012.

 


Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me